Bijscholing OVERGANG

STROMEND DOOR DE OVERGANG® en VERDIEPINGSSCHOLINGEN

Bijscholing overgangCRKBO_Instelling
Voor afgestudeerde therapeuten biedt Intoflow een unieke bijscholingscursus over de overgang en hormoongerelateerde problematiek. Tijdens de bijscholing krijgt u uitleg over de ‘ins en outs’ met betrekking tot de invloed van de overgang en hormonale problematiek op mentaal-, emotioneel- en lichamelijk gebied. Daarnaast worden methoden aangereikt om uw cliënt te leren omgaan met opvliegers (opvlieger transformatie). 

SDDO®-therapeutenlijst

Als Stromend door de Overgang® oftewel overgangstherapeut plaatsen wij u op de  SDDO®-therapeutenlijst met specialisatie ‘De overgang’. Deze lijst wordt gebruikt voor doorverwijzing (o.a. Vrouwenpoli Boxmeer) van patiënten naar een gecertificeerde en in de overgang gespecialiseerde therapeut in cliënt’s omgeving.

rm geaccrediteerd, door de KTNO eveneens HBO conform geaccrediteerd (K8229, LVNG, BATC, VBAG); door de NWP voor de licentie natuurgeneeskunde, de NVST en de NBVH.

Inhoud van de lesdag

 •  De overgang algemeen
 •  Hormonale processen en de ‘wake-up calls’
 •  De fysieke veranderingen
 •  Het mentale en emotionele proces
 •  Relatie emoties en fysieke verschijnselen
 •  Oude patronen en overlevingsstrategieën
 •  Verborgen trauma’s
 •  De psychosociale aspecten
 •  Rouw
 •  Invloed op de omgeving
 •  Opvliegers
 •  Vrouwelijke/mannelijke energie                                                                     
 •  Seksualiteit
 •  Mogelijke behandelmethoden en contra indicaties

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober 2019 (zie agenda) vindt de eerstvolgende tweedaagse basisbijscholing Stromend door de overgang® plaats.  Tijdens deze dagen wordt gezorgd voor koffie/thee en luxe lunch. Tevens ontvangt u een lesmap en na afloop een certificaat.

VERDIEPINGSSCHOLINGEN 

Regelmatig bieden wij verdiepingsbijscholingen op het vakgebied aan SDDO®- en/of overgangstherapeuten zodat het kennisniveau van de therapeut op peil kan worden gehouden.

Filmpje met Barbara Havenith over de scholingen

Locatie: SCC De Helftheuvel ‘s Hertogenbosch.

Programma verdiepingsbijscholingen 

(geaccrediteerd door NBVH, LVNG, BATC, VBAG):

De bijscholing opstelling vrouwelijke (seksuele) organen vindt plaats in het najaar 2019.

In samenwerking met gynaecoloog en seksuoloog Hellen Nagel vindt op vrijdag 22 november 2019 een verdiepingsscholing plaats over bekken- en seksuele problematiek. En een dag later, op zaterdag 23 november een verdiepingsscholing over vruchtbaarheid met fertiliteits- en orthomoleculair arts Mathilde Kuijpers.

Gynaecoloog en orthomoleculair arts Barbara Havenith is gastdocent tijdens de verdiepingsbijscholing hormonen in het voorjaar 2020.

Voor groepen of opleidingsinstituten biedt Intoflow de  mogelijkheid een bijscholing op locatie te geven. Voor de voorwaarden en aanmelding kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Voor geïnteresseerde coaches wordt bijscholing op maat aangeboden. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Prijs tweedaagse basisbijscholing: € 295,00 inclusief koffie, thee, water, twee lunches en lesmateriaal (vrijgesteld van BTW).

Verdiepingsbijscholing bekken- en seksualiteit, vruchtbaarheid en hormonen per dag: € 150,00 (vrijgesteld van BTW) inclusief koffie, thee, water, lunch en lesmateriaal.

Verdiepingsbijscholing opstellingen vrouwelijke organen €100,00 (vrijgesteld van BTW) inclusief koffie, thee, water en lunch.

Voor informatie en aanmelding:

Tel: +31 492 386 109/06-37198379

Algemene voorwaarden: klik hier

Klachtenregeling: klik hier

Indien niet bereikbaar, spreek uw boodschap in, dan wordt u z.s.m. teruggebeld.

Of stuur een bericht aan Marijke Brouwers:

Terug