Opstellingen vrouwelijke organen

OPSTELLINGEN VROUWELIJKE ORGANEN

Zoals tijdens familieopstellingen de plek die het individu inneemt in het gezin, de familie en de generaties van het individu wordt onderzocht, wordt een verstoring in de vrouwelijke organen in het lichaam van het individu en andersom weerspiegeld en zichtbaar tijdens het opstellen van deze organen.

Tijdens de opstellingen dag ‘vrouwelijke organen’ onderzoeken en ervaren we hoe de vrouwelijke lichaamsdelen (en het probleem) van de vraagsteller als een systeem werkt en beïnvloed wordt. Tijdens deze dag heb je als vraagsteller de mogelijkheid een persoonlijke vraag in te brengen m.b.t. jefoto baarmoeder eierstokken vrouwelijke organen.

Inzichten uit opstellingen met organen dragen bij aan een holistisch beeld van lichamelijke, emotionele en mentale problemen in de mens. Blokkades uiten zich in het lichaam en dat maakt het vaak ingewikkeld om ermee in verbinding te blijven. We zien echter dat daar waar het effect van de opstelling daadwerkelijk fysiek gevoeld wordt, de zielvolle beweging uit de opstelling ook kan integreren in het lichaam.

Tijdens de opstelling kan duidelijk worden hoe via de vrouwelijke organen in het lichaam, dieperliggende verstrikkingen (energieblokkades) kunnen aanvoelen. Via representanten die worden opgesteld om de vrouwelijke organen te vertegenwoordigen, kan op een helende manier inzicht worden verkregen in problemen in de vrouwelijke organen of in seksualiteit.

Problematiek als vruchtbaarheid, PMS, PCOS, pijn bij het vrijen, seksualiteit, vaginisme, endometriose, myomen, (emotionele), huidaandoeningen aan de vulva zoals lichen sclerosus, problemen aan of met de vagina of als gevolg van verwijdering van baarmoeder, eierstok of eileider. Ook de borsten kunnen worden opgesteld.

WAT ZIJN OPSTELLINGEN

Vanuit familie opstellingen en systemisch werk zien we problemen in het lichaam als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat deze bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, je lichamelijke probleem, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.
Tijdens een opstelling kijken we met liefde en compassie naar het probleem en de balans die het in jou wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om dit te willen onderzoeken, kunnen we in een opstelling waarnemen waar een verborgen loyaliteit of probleem ligt. Er wordt zichtbaar aan de hand van het zien, het voelen en het horen van wat een representant in een opstelling terug geeft.

BEGELEIDING

Marijke Brouwers (1959) is psychodynamisch therapeut, trainer en coach en werkt vanuit een positieve psychologische benadering in haar therapiepraktijk IntoFlow in Aarle-Rixtel en in Vrouwenpoli Boxmeer. In de individuele praktijk werkt Marijke regelmatig met cliënten met vruchtbaarheidsproblematiek, hormonale- en seksuele klachten. Als een van de interventies werkt zij met opstellingen van ‘vrouwelijke organen’.

Deelname aan deze dag is inclusief BTW, koffie/thee/water en lunch:

Datum: 21 september 2018

Locatie: Hotel Klooster Elsendael, Boxmeer

 

Aanmelden: