Bijscholing professionals

STROMEND DOOR DE OVERGANG®

Bijscholing overgang
Voor afgestudeerde therapeuten biedt Intoflow een unieke bijscholingscursus over de overgang en hormoongerelateerde problematiek. Tijdens de bijscholing krijgt u uitleg over de ‘ins en outs’ met betrekking tot de invloed van de overgang en hormonale problematiek op mentaal-, emotioneel- en lichamelijk gebied. Daarnaast worden methoden aangereikt om uw cliënt te leren omgaan met opvliegers (opvlieger transformatie).

Als Stromend door de Overgang® oftewel overgangstherapeut plaatsen wij u op de  SDDO®-therapeutenlijst met specialisatie ‘De overgang’. Deze lijst wordt gebruikt voor doorverwijzing (o.a. Vrouwenpoli Boxmeer) van patiënten naar een gecertificeerde en in de overgang gespecialiseerde therapeut in cliënt’s omgeving. Deze bijscholing is door de SNRO (SNRO.B&N.16.12.30.9146.01.SO.00) HBO confom geaccrediteerd, door de KTNO eveneens HBO conform geaccrediteerd (K8229, LVNG, BATC, VBAG); door de NWP voor de licentie natuurgeneeskunde, de NVST en de NBVH.

Inhoud van de lesdag

 •  De overgang algemeen
 •  Hormonale processen en de ‘wake-up calls’
 •  De fysieke veranderingen
 •  Het mentale en emotionele proces                                                        UItzicht vanuit de lesruime Klooster Elsendael
 •  Relatie emoties en fysieke verschijnselen
 •  Oude patronen en overlevingsstrategieën
 •  Verborgen trauma’s
 •  De psychosociale aspecten
 •  Rouw
 •  Invloed op de omgeving
 •  Opvliegers
 •  Vrouwelijke/mannelijke energie
 •  Seksualiteit
 •  Mogelijke behandelmethoden en contra indicaties

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 (zie agenda) vindt de eerstvolgende tweedaagse basisbijscholing Stromend door de overgang® plaats.  Tijdens deze dagen wordt gezorgd voor koffie/thee en luxe lunch. Tevens ontvangt u een lesmap en na afloop een certificaat. Als vervolg van de basisbijscholing bieden wij regelmatig verdiepingsbijscholingen op het vakgebied aan SDDO®- en/of overgangstherapeuten zodat het kennisniveau van de therapeut op peil kan worden gehouden.

Locatie: Hotel Klooster Elsendael in Boxmeer. Hier kunt u – in combinatie met de bijscholing – een speciaal overnachtingsarrangement boeken.

Programma verdiepingsbijscholingen (geaccrediteerd door NBVH, LVNG, BATC, VBAG):

Gynaecoloog en orthomoleculair arts Barbara Havenith is te gastdocent tijdens de verdiepingsbijscholing hormonen o-p vrijdag 29 juni. In samenwerking met fertiliteits- en orthomoleculair arts Mahilde Kuijpers vindt op vrijdag 21 september een verdiepingsbijscholing plaats over vruchtbaarheid. Op vrijdag 2 november over bekken- en seksuele problematiek i.s.m. gynaecoloog en seksuoloog Hellen Nagel

IMG_1850Voor groepen of opleidingsinstituten biedt Intoflow de  mogelijkheid een bijscholing op locatie te geven. Voor de voorwaarden en aanmelding kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Voor geïnteresseerde coaches wordt bijscholing op maat aangeboden. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Prijs tweedaagse basisbijscholing: € 295,00 inclusief koffie, thee, water, twee lunches en lesmateriaal, excl. BTW.

Verdiepingsbijscholing per dag: € 125,00 inclusief koffie, thee, water, lunch en lesmateriaal, excl BTW en is alleen toegankelijk (behalve de bijscholing met Leen Steyaert) voor therapeuten die de basisbijscholing gevolgd hebben.

Voor informatie en aanmelding:

Tel: +31 492 386 109/06-37198379

Indien niet bereikbaar, spreek uw boodschap in, dan wordt u z.s.m. teruggebeld.

Of stuur een bericht aan Marijke Brouwers:


Terug